Hoe reinig je kristallen?

Er zijn een paar manieren om je kristallen te reinigen. Onthoud dat als je kristallen geen type zijn dat in water kan worden gebruikt, je een van de andere reinigingsmethoden moet gebruiken!

Leg ze bij volle maan buiten of op een vensterbank om op te laden.

Gebruik de regen als een manier om ze te reinigen met water, of laat ze weken in een kom met zout water

Smudge ze met een salie stokje of wat palo santo. Als je die niet bij de hand hebt, gebruik dan een kaars voor een snelle reiniging door vuur!

Begraaf ze onder de grond gedurende 24 uur. Zo kan de aarde alle ongewenste energie absorberen en de kristallen verfrissen.

Gebruik een reinigend kristal. Je kunt je kristallen bijvoorbeeld op een seleniettoren leggen, en het seleniet kan de energie van de andere kristallen zuiveren.

Wanneer moet je je kristallen reinigen?

Er zijn een paar momenten waarop het aan te raden is jouw kristallen te reinigen.

Wanneer je jouw kristallen voor het eerst koopt en ze mee naar huis neemt, is het een goed idee ze te ontdoen van eventuele energieën die ze hebben opgepikt. Je kan ze ook reinigen als u intense of moeilijke tijden doormaakt en even extra positieve energie nodig hebt.

In het ideale geval wil je ze regelmatig reinigen - eens per maand is een goede richtlijn om mee te beginnen. Op die manier staan ze altijd klaar als je hun zachte steun nodig hebt.


December 20, 2021 — Val Btns
Tags: Kristallen