Er zijn een paar manieren waarop je een kristal kunt kiezen, of het nu je eerste is of gewoon de nieuwste om aan je collectie toe te voegen.

Kies een kristal waartoe je je aangetrokken voelt. Dit is een van onze favoriete manieren, want het komt allemaal neer op je eigen intuïtie!
Of je nu in een kamer met kristallen bent of online aan het rondkijken bent, kies er een die je in het oog springt. Het kan een boodschap of doel voor je hebben waarvan je nog niet eens weet dat je het nodig hebt!

Kies een kristal op basis van waar je mee worstelt. Deze worsteling kan iets fysieks zijn of op een meer energetisch niveau.
Rozenkwarts is bijvoorbeeld een goede steen als je door een tijd van omwenteling of intense stress gaat, terwijl amethist wordt verondersteld te helpen bij hoofdpijn en nerveuze spanning.

Kies een kristal op basis van waar je meer van wilt. Als je bijvoorbeeld meer geld wilt, kies dan een kristal dat over overvloed en financiën gaat. Als je liefde wilt, kies dan voor een steen die draait om het aantrekken van liefde.

Hoe gebruik je je kristallen?

Nu je een kristal hebt, of twee, of 20 ( ik oordeel niet) - hoe gebruik je ze eigenlijk?

Dit heeft voor een groot deel te maken met persoonlijke voorkeur. Zoals elke spirituele of energetische praktijk worden kristallen het best gebruikt op een manier die voor jou ondersteunend en helend aanvoelt. Maar om u op weg te helpen, laten we eens kijken naar enkele manieren waarop je kristallen kunt gebruiken.

  • Houd ze vast wanneer je een beetje steun of geruststelling nodig hebt
  • Gebruik ze als onderdeel van uw meditatie en/of yogabeoefening
  • Stop er een in uw beha voor de hele dag ondersteuning (vergeet niet om het eruit te halen voordat u het in de was gooit!)
  • Bewaar ze in je portefeuille of handtas - een goede optie voor overvloedige kristallen!
  • Neem er een bad mee - je kunt ze in het water leggen (controleer eerst of het kristal van je keuze waterbestendig is), of ze gewoon op de rand van het bad leggen, samen met een kaars of twee
  • Versier er je ruimte mee - zet er een paar op je bureau, een hoopje in een lievelingsschaal bij je ringen, of gebruik zelfs een groot kristal of een toren als pronkstuk op de schoorsteenmantel!
  • Stop een of twee kalmerende kristallen in de onderkant van je kussensloop
  • Gebruik ze als een energiereiniger - dit kan je eigen energie zijn, of de energie van hulpmiddelen zoals je orakelkaarten. Ze zijn een geweldig alternatief als je niet de hele tijd een smudge stick kunt opsteken!
  • Nestel ze bij je planten - zorg er alleen voor dat je ze niet per ongeluk water geeft als het geen waterveilige kristallen zijn!


December 20, 2021 — Val Btns
Tags: Kristallen